2022

Les om Okserittet på facebook:

Påmelding & resultater leveres av:

Klikk på knappen for påmelding.

2022U6 Cycling Tour, Tidaholm i Sverige


Dato: 11. - 17. Juli


Deltaker fra klubben: Eskil Westmoen Oma, M 15-16


En flott uke i svenske Tidaholm og U6 Cycling Tour er over.


Eskil har gjennomført sitt første helukes etapperitt på 6 etapper. Selv om det kanskje ikke ble den sammelagtplasseringen han håpet på, kan han se tilbake på blant annet en 5. plass og en 9.plass, begge på de to lengste etappene på vel 90 km der han holdt sammen med hovedfeltet hele veien inn Sammenlagt ble det 31.plass av 61 startende.


Et glitrende flott arrangement, som kan anbefales!


Nå venter UM på Rudskogen om 3 uker, og deretter blir han elev på Norges Toppidrettsgymnas på Kongsvinger. Det skal nok bli fint å endelig få noen lagkamerater, og topp opplegg rundt seg slik at han kan utvikle seg videre.


Resultater fra første fellesstart, etappe 2, kan du se her. Fra denne siden kan du navigere deg videre til de andre etappene. Velg etappe og klasse Pojkar 15-16.


Volkswagen Cup #2


Dato: Tirsdag 14. Juni

 

Deltakere fra klubben: Peter Frislie, M 10,

Eskil Westmoen Oma, M 15-16

Even Andre Frislie, M Senior


En flott kveld på NAF-banen i Sørlandsparken hvor klubben denne gangen stillte med 3 deltakere. Far og sønn Frislie tok turen til Sørlandets hovedstad for å delta på ritt nr 2 i årets cup sammen med Eskil. Ingen har desverre hatt anledning til å stille på ritt nr 1.

KCK er så heldige å kunne benytte NAF-banen hvor all sykling foregår i trygge omgivelser.


Peter stilte på sitt første sykkeltitt i klubbens nye drakt noe som var stas.

Her starter alle sammlet og de yngste sykler først i feltet det antall runder de skal før neste pulje overtar og sykler ferdig.

Det deles inn i fargede grupper som indikerer hvilken "klasse/gruppe" en vil sykle i.

For de yngste gjelder gul klasse, deretter rød, blå og sort som er den tøffeste gruppen. Eskil og Even Andre stillte i klasse blå. De kunne også ha stillt i klasse sort hvis de ville hatt litt mer "matching".


Poengoversikten for cupen så langt i år kan en finne her.  Listen mangler dessverre klubbnavn.Vestfold 3-dagers


Dato: 10. - 12. Juni

 

Deltaker fra klubben: Eskil Westmoen Oma, M 15-16


Denne helgen var det nytt 3-dagers etapperitt for aldersbestemte klasser: Vestfold 3-dagers i Tønsberg. Et fantastisk helprofft arrangement.


I Eskils klasse var det rundt 45 deltakere som stillte til start.


Fredag var det bakketempo fra domkirken og opp til toppen av Slottsfjellet, en etappe som har lange tradisjoner i Tønsberg. Folk står langs hele veien opp og heier på alle, det er nesten så man får en kort fornemmelse av å sykle TdF En uforglemmelig opplevelse uansett resultat.

Her ble det en flott 7. plass på Eskil, noe han var veldig godt fornøyd med.


Lørdag var det drøye 60 km. fellesstart, og her ble det en 11. plass hvor han kom inn med hovedfeltet.


Søndag var det ny fellesstart med drøye 70 km i en rundløype på 18 km som ble kjørt 4 ganger. Den etappen ble dessverre ikke optimal, da sting/hold ødela løpet og han måtte gi tapt på runde 2. Det som kunne blitt en god sammenlagtplassering ble dermed ødelagt.


Nok en ting å lære, og som han må finne en løsning på slik at det ikke gjentar seg.

I sykling er det alltid noe å lære, erfare og forbedre. Nye lodd venter, og de som jobber hardt over tid vil få resultater til slutt.


Fana 3-dagers


Dato: 04. - 06. Juni

 

Deltaker fra klubben: Eskil Westmoen Oma


Eskil Westmoen Oma har syklet Fana 3-dagers denne pinsehelga i klassen M15-16.


Strålende junivær i Bergen og på Osterøy gjorde det til en flott sykkelfest med deltakere fra øst, sør og vest. Eskil lå på 7.plass sammenlagt før fellesstarten 2.pinsedag, etter meget god kjøring over de 3 foregående etappene.


Fellesstarten var en knallhard løype med totalt 1380 høydemeter på snaue 70 km fordelt på 5 runder. Det ble litt for hardt å henge på de aller beste opp den harde bakken på hver runde men det holdt til en flott 13.plass!

Simen Dreyer Heldahl fra KCK og Mandal vant sammenlagt etter imponerende kjøring! Verdt å gratulere der!

Lillehammer Petit Prix

 

Dato: 21. & 22. Mai

 

Deltaker fra klubben: Eskil Westmoen Oma

 

Turen ble lagt til Kongsvinger / Lillehammer denne helgen med avreise fra Lyngdal torsdag 19 mai siden Eskil skal begynne på Norges Toppidretts Gymnas (NTG) på Kongsvinger allerede den 8. August.

Fredags formiddag ble benyttet til å inspisere bosteder som tilrettelegges av skolen.

Flott opplegg med flere bomuligheter og god informasjon ble presentert av skolens sykkeltrener som kjørte oss rundt til flere leiligheter i byen.

Vi ble også vist det flotte treningsrommet med wattruller og skjermer.


Deretter fortsatte turen til Lillehammer og Birkebeineren skistadion som ble benyttet til de 2 førte etappene som var tempo og "gateritt". Veldig teknisk krevende løyper som nok favoriserer terrengsylistene da det er mye svinger.


Etter ankomst ble løypetraseen syklet en del ganger for å gjøre seg kjent med lørdagens løype.


1. etappe på lørdags formiddag var tempo som benyttet den totale lengen på skiløypa på ca.4,5 km som for M 15-16 ble kjørt 2 ganger. Her ble det en flott 14. plass med tiden 13:50.


2. etappe ble kjørt på eå ettermiddagen som en fellesstart i en litt kortere versjon av samme løype der M 15-16 syklet 11 runder.

Her ble det en hederlig 16. plass og sikkert en god del lærdom om hvordan sykle i en slik teknisk krevende løype.


3. og siste etappe på søndag foregikk i "Edval-løypa" i Rudsbygda, Edval Boasson Hagen's hjemsted. Dette var en løype med ekstemt harde bakker hvor M 15-16 skulle sykle 6 runder i av ca. 9 km.

Desverre ble det problemer for Eskil som fikk en velt på første runden da de skulle svinge av hovedveien og ta en 180-graders sving, 4 mann gikk i bakken. Men han gav seg ikke og kjørte inn igjen feltet, men det ble for hardt og han valgte å gi seg på 2. passering da han hadde vond i høyre kne og litt smerter i ryggen.  Etterpå viste det seg at grunnen til at det nok gikk litt tungt var et skjeivt bakhjul som tok i bremseklossene, samt et litt skeivt gir.

6 andre rytter måtte også bryte. Enda noen lærdommer å ta med seg på veien videre.

 

 

Resultater 1. etappe finner du her.    Resultater 2. etappe finner du her.

Resultater 3. etappe finner du her.

 

Rogaland 3 Etappers


Dato: 23. & 24. April


Deltaker fra klubben: Eskil Westmoen Oma


Har denne helgen deltatt på Rogaland 3-etappers i klassen M15-16. Her var det nærmere 40 deltakere, og mange av de er blant Norges fremste i denne klassen. Nivået her er høgt.

Dette ble sesongens første helgeritt og en god gjennomkjøring for å kjenne på form og nivå. Mye læring og erfaring å hente også.

3 solide etapper. En god 10 km. tempoetappe på tiden 14.11 holdt til en 9.plass. 80 km fellesstart hvor han hang godt med i massespurten inn til mål, holdt til en 11. plass. Dessverre fikk han tekniske problemer på gaterittet, og måtte stå over 2 runder. Siden dette var for langt unna servicedepoet, heiv han seg likevel med inn igjen i rittet og av den grunn ble hans plassering som nr. 11 over mål ikke tellende, men logget som ikke fullført. Sånn er gamet, you win some, you loose some.

Uansett - flott helg, flott ritt og flott vær.


Takk til LYNGDAL KAROSSERI & AUTO AS for lån av bil, se bilde.


Resultater 1. etappe finner du her.           Resultater 2. etappe finner du her.        Resultater 3. etappe finner du her.


Fornøyd gutt etter helgens ritt